måndag 16 juli 2012

På plats i Kosta!

Så var vi här igen... Gästbloggaren är igång! Familjen Johansson-Glans är på plats i Kosta och årets Rottweilerläger är igång sedan i fredags kväll. Däremot är uppkopplingen sådär, därför blir det kanske lite glesare mellan inläggen i år... Telia 3G verkar ha glömt slå på nätet här nere.

Sedan i maj finns ju Cabby-vagnen "Berta Brun" från 1987  i vår ägo, och det underlättade verkligen packandet och planerandet i år! I stort sett hela veckan innan fredagens avfärd har vi kunnat plocka och packa i egen takt vilket kändes bra. Kära sambon passade på att köpa nytt snyggt tyg vid senaste IKEA-besöket för att klä om de rosa originaldynorna och även för att få till en uppsättning lite modernare gardiner. Resultatet syns delvis nedan på bilden med den glada camparen Lowa.

Frukost med Lowa & Pingu

I år har vi även ett förtält med vagnen, och det var verkligen ett lyft. Det blev ju som ett helt extra rum utöver den ganska trånga vagnen där man kan förvara prylar, äta och bara umgås. Efter lite svett och mutter fick vi upp förtältet tillslut, det var inte helt lätt att förankra i marken när underlaget är en stening grusplan där pinnarna inte går att slå ner var som helst, utan man fick sätta dem där det gick... ser ut som det var onyktert redan vid installationen men så var faktiskt inte fallet...

I år deltar Mammi och Jenta i en spårgrupp i stället för det vanliga söket eftersom Jenta varit skadad och inte bör springa som en tok i skogen. Entustiasterna samlades kl. 8:30 för avfärd ut mot markerna på skjutfältet. Jag och Lowa tog sovmorgon och lugn frukost i husvagnen. Efter lunchen åkte vi med ut och tittade på när några av hundarna övade upplet i rutan. Lowa var till en början intresserad men sedan riktades uppmärksamheten mer mot fjärilar, blommor, skalbaggar och vattenpölar!


Hej svejs i spårskogen!
Nu stundar en vecka med mycket hund så klart, men även med roliga aktiviteter och mysigt campande. Imorgon tisdag är det dessutom "vilodag" på lägret så då ska vi hitta på någon utflykt eller så.
Nu smattrar dock regnet på taket, faktiskt första riktiga regnet under dagtid hittills, hoppas det inte blir så långvarigt... Nu får vi se om mobilen orkar ladda upp dagens inlägg, tack och hej för nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar