söndag 17 juli 2011

Campingdebut på Rottisläger!

Så kom vi då iväg till slut... Karin och Jenta deltar i årets Rottweilerläger på Kosta Skjutfält mitt ute i småländska barrskogen. I år hängde jag med från start efter att ha gästat lägret i Skillingaryd några dagar under 2008 & 2009. Eftersom vi nu även har Lowa i familjen så insåg vi att ett pyttelitet knappt inrett logementsrum kunde bli väl spartanskt så då startade jakten på en tillräckligt stor husvagn till ett överkomligt hyresbelopp. Det blev en 25 år gammal Adria 590 som vi hämtade upp i Skövde under lördagsförmiddagen.

Efter att vagnen packats full så ställdes GPS:en på Kosta Läger, en resa på ganska exakt 30 mil. Kl 17 anlände vi och eftersom vi var lite sena och en del infomöten och välkomstgrillning stod på kvällsprogrammet så fick vi inrikta oss på att bara få upp det nödvändigaste på campingen. Det är mycket man ska hålla koll på som husvagnscampare, speciellt som den nybörjare man är; elanslutning, gasol, vatten och avlopp, vagn i våg och en massa smarta förvaringsutrymmen som gömmer både det ena och det andra! Eftersom vagnen inte har något eget förtält fick familjen Johansson-Glans gamla tält följa med och agera extra förråd. Visade sig vara en utmärkt idé då det slukar både tomma väskor, leksaker, barnsulky och träningsprylar!

Klockan 9 i morse åkte Matte & Jenta till skogen med sina nya träningsvänner. Lowa var trött efter en lång resdag och sov ända till 10:45. Trött pappa klagade inte utan gjorde detsamma... Sedan blev det en enkel men välsmakade frukost i utemöblerna som står ute i "trädgården", dvs de knappa 10-tal kvadratmeter vi har inhägnat med kompostgaller. Smart lösning för nyfiken såväl fyrbenting som tvåbenting... Sällan har heller vanligt bryggkaffe smakat så gott. Var lite trött i huvudet efter gårdagen och troligen även efter nattens och morgonens minst sagt varierande temperaturer. Från ca +27 när vi somnade till 14 grader tidigt i morse innan solen börjat värma. Så fort solen gick upp steg det dock till en bit över 20-strecket igen. Får kanske starta värmepannan ikväll och ha den på låg men jämn temperatur. Det uppmanas dock till viss varsamhet med effektuttaget per campingplats. Varje uttag är säkrat 6 A och det är inte svårt att överstiga med dagens utrustningsnivå i en husvagn; värmepanna, micro, kaffebryggare och dator mm. En eventuellt utlöst säkring ska anmälas till Marinbasen i Karlskrona som skickar en eletriker att åka alla milen upp hit och sen tillbaka efter utfört arbete... en liten övning som tydligen kostar 4.000 spänn!!

Snart kommer nog skogsfolket hem igen, och då ska vi se vad husvagnsköket kan erbjuda... Det är laddat med allehanda kulinariska höjdpunkter som pasta, köttbullar i sås på burk, färdig köttfärssås och korv i olika format. Enkelt men gott... det är väl lite så det ska va' när man campar på semestern? ;-)




Lowa uppskattar att DVD och böcker är med på resan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar