tisdag 19 juli 2011

Varmt!

Idag är det konstigt väder här i Småländska Kosta. Soligt och varmt, men med plötsliga skurar utan någon direkt förvarning. Det gör att det förutom värmen blir väldigt fuktigt. Vi sov till nästan kl. 10 och sedan tyckte både jag och Lowa att det var frukost-tajm. Vi brassade på gasolspisen för att koka oss ett varsitt ägg, inomhustempen steg med detta tilltag ytterligare ett par grader och tangerade ett tag 30-strecket. Öppnade ett par fönster vilket resulterade i utblåst gasollåga och driftstopp i äggfabriken... Gör om och gör rätt. Efter lite vädring var det åter skönt att sitta inne i skuggan, och vi åt båda en stadig frukost med god aptit!



Efter frukost hade vi tänkt att gå ut och kolla på brukstävlingen som skulle hållas idag. Det var en förenklad tävling där själva huvudmomentet inte ingick, utan det i huvudsak var lydnad. Tyvärr bestämde sig himlen för att det var dags för en störtskur då så det blev innepyssel och film igen... När regnet sedan slutade var det tydligen paus i tävlingen. :-( Vi gick ändå ut för vattentanken i vagnen behövde fyllas på och soporna behövde tömmas mm. Sen tog vi sulkyn och drog iväg på en runda kring lägret. Lowa är väldigt intresserad av blommor, men konstigt nog slutar det alltid med att jag är den som får plocka dem?? Nåväl, lite blomster i vagnen är ju bara trevligt...


I dag kom Mammi hem tidigt från skogen, Jenta hade t.o.m. fått ett dopp i en lite sjö för att svalka sig efter sökjobbet. Nu har nog tävlingen startat igen så nu ska vi gå och kika på den. Får passa på att vädra ur sängkläderna för det blir lätt lite instängt inne på två vuxna, ett barn och en stor rottweiler i sängen ;-) Ikväll är det BBQ-kväll med förhoppningsvis god mat och trevlig underhållning på programmet! :-)



Camp Johansson-Glans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar