onsdag 20 juli 2011

Dag 5 - vilodagen

Ja, den femte dagen är vilodagen. Åtminstone i lägerkretsarna. Den dagen är det fritt att göra vad man vill, och eftersom de flesta då kan unna sig lite sovmorgon så är det också på tisdagen som veckans BBQ-party med Line-dance äger rum. Jag anmälde mig som frivillig att prova på dansen, och från att det inledningsvis känts stört omöjligt att komma ihåg alla steg i alla turer så avverkade vi snart två olika danser i fullt danstempo! Lowa stortrivdes och dansade ömsom i min famn och ömsom själv på asfaltsplanen med steg framåt, bakåt och åt sidan med snurr... Sedan var det stor grillbuffé som smakade smaskens. Efter att ha somnat strax efter midnatt så blev det sovmorgon även i vår vagn. Party-prinsessan Lowa sov gott till nästan 10:30!



Party-prinsessan Lowa har sovmorgon...


När vi ätit en stadig frukost så diskuterade vi dagens utflyktsmål. Vi valde en tur till Kalmar för att kika på slottet där. Vädret var helt OK så vi såg fram emot en trevlig dag tillsammans alla tre. För att bara vara knappt två år var Lowa väldigt intresserad, där fanns ju medeltida berättelser om hästar, praktfulla prydnadsfigurer i form av lejon och mycket annat. Hon lärde sig snabbt även ett nytt ord; "slottet". Det var dock inte tal om att hänga med på en guidad tur på slottet med Lowa, eftersom hon helst avverkade sevärdheterna i högt tempo genom att "pinga" genom de flesta rummen. Men lite kulturhistoria fick i alla fall Mammi & Pappi ta del av. Här är vi uppe på slottsvallen och tittar närmare på en kanon.






Kanonkul på Kalmar Slott





Sedan var det dags för mat. Det blev MAX hamburgerrestaurang i Kalmar. Lowa gillade menyn, även om det var roligast att slicka i sig ketchup genom att använda en och samma pommes. Till efterrätt serverades det mjukglass med vaniljsmak. Mums för liten Lowa!







Glad MAX-besökare




På vägen hem från dagens utflykt stannade vi till på ett köpcentrum för att titta lite i affärer och även fylla på matförråden lite. Kvällen på lägret var annars väldigt lugn; Lowa hade tisdagens Linedance i färskt minne och tjatade om att hon ville dansa så vi gick ner till Mässen för att ta lite mat och ett glas vin. Det var nästan tomt på folk, men snälla Susanne i Mammis sökgrupp dansade lite med en överlycklig Lowa. Vid 22:30 knallade vi hemåt. Det var en del kvar att göra innan vi tar natt. Disklotten föll på min älskade sambo då jag måste hålla bloggandet vid liv förklarade jag ;-) Imorgon har sökgrupperna ansvaret för frukost, lunch, städning och försäljning i Mässen osv. Tyvärr ska även torsdagen vara den sämsta dagen vädermässigt med upp emot 30 mm regn...










1 kommentar:

  1. Tant Susanne dansar GÄRNA med Lowa FLER gånger!!!! :-)

    SvaraRadera