fredag 22 juli 2011

Fredag i Kosta

Hoppsan, här missade vi en dag i bloggen... Morgonrutinerna för mig och Lowa ser ganska lika ut från morgon till morgon. Vi sover tills vi vaknar, ingen klocka att ta hänsyn till. Sen en ordentlig frukost så vi orkar med dagen. Något som är säkert är i alla fall att frukosten smakar himla bra och det är rätt mysigt att sitta ihop i husvagnen och prata, sjunga och äta. Igår hade sökgrupperna hand om städning och fixandet runt frukost och lunch osv på Mässen. Jag och Lowa gick ner till lunchserveringen vid 12-tiden eftersom Mammi och Susanne hade hand om den. Nu har inte vi beställt några matpaket den här veckan, men de som äter här säger att maten generellt är mycket bättre än den som brukade serveras på Skillingarydslägret. Rejäla portioner är det också. Troligen är lägermatsalens personal vana att laga till hungriga soldater som legat i fält hela dagarna. Efter lunchen var undanplockad gick vi upp till husvagnen och myste med DVD och ritade och målade. Det är bara en tidsfråga innan den ungen kör DVD'n själv nu... Vilket kanske vore lika bra eftersom det växlas mellan Teletubbies, Pingu och Bamse i ett kör...

Senare på eftermiddagen tog vi en sväng ut på övningsfältet för att se när hundarna övade upplet. I en 50 gånger 50 meter stor ruta på fältet gömdes fyra föremål, som hundarna sedan med sina supernosar ska ut och leta upp ett och ett, och plocka med in till sina förare på en begränsad tid. Fascinerande tycker jag... Inte Jentas favoritgren, hon letar hellre människor i skogen som hon kan pussa på, men hon gjorde sitt "jobb" i alla fall. Lowa var så klart med, och lite intresserad var hon allt även om hon just på den här bilden ser lite trött ut.



Sen var det dags att fixa till oss för kvällsaktiviteterna. Vår grupp hade som sagt hand om försäljningen på mässen, men även kvällens extraaktivitet "Hundfiskdammen". Även här markerades en ruta upp, men betydligt mindre och på släta gräsmattan i stället för ute i fria terrängen. Ett stort antal synliga saker placerades i rutan. Sedan skulle hundarna skickas in i rutan och hämta föremålen ett och ett under en minut. Den hund som plockade med sig flest saker på den tiden vann. Kul att många valde att vara med i tävlingen, hela 24 hundar deltog, och naturligtvis blev det prisutdelning efteråt. I serveringen strömmade sedan gästerna till och ville ha något drickbart och lite snacks efter tävlingen och även grillen gick varm... till slut ska sägas eftersom jag tände den lite för tidigt så den nästan hade brunnit ut när de första hungriga anlände... Men, men, det var snabbt åtgärdat med en ny påse grillkol. Partyprinsessan Lowa hade inte sovit middag under dagen, utan passade på att göra detta mellan 18 och 20:30 med följden att hon var superpigg och på strålande humör hela resterande kvällen! På topp när det gäller liksom... Hon åt korv, drack juice och mjölk och knaprade även på lite chips och minglade umgicks med alla hon såg. Alla verkar tycka att hon är söt och social, och Lowa låter sig gärna fotograferas som den värsta barnstjärna! Ett antal sålda cider och öl med micropop senare kunde vi dra oss tillbaka mot campingen. Lowa Piggelin höll låda i husvagnen och kunde inte förstå att mamma och pappa faktiskt kunde vara trötta och ville sova. I vilken ordning vi somnade vet jag inte, men jag misstänker att barnet var sist till John Blund.


Idag fredag steg vi upp klockan 9. Vi får se vad vi hittar på. Hittills har faktiskt regnet hållt igen lite på dagarna, inte alls så illa som norrmännen på "yr" förutspått. Eller så har det kommit på nätterna istället för på dagen... Ikväll är det "Rallylydnad" som extra tävlingsaktivitet. Det kan nog vara kul att titta på.

1 kommentar:

  1. Åh vilken kul läsning Magnus - vilken duktig författare du är!...och sångare...och städare och försäljare och.....

    SvaraRadera