tisdag 26 juli 2011

Lägeravslut och åter till vardagen



Så var det "vardag" igen, och slut på campinglivet för denna gång i alla fall. Nio dagar i Kosta gick faktiskt mycket fortare än jag trodde de skulle göra. Att man har världens snällaste unge underlättar så klart. Under lördagseftermiddagen var sökgänget ute på sista träningspasset. Jag och Lowa tog sulkyn och brummade ut på övningsfältet för att kolla. Tyvärr missade vi precis Jentas pass som hade gått riktigt bra, men vi fick i alla fall se Elsa köra och vi fick sitta med på "eftersnacket". Ute i skogen finns förutom en och annan figurant en himla massa blåbär! Lowa gillade att plocka bären, men åt dem inte. Hon delade dock med sig generöst till alla som ville ha!



På lördagskvällen var det dags för den avslutande lägersupén med prisutdelningar och underhållning i form av karaoke. Mycket god mat blev det, och sedan startade musiken. Lowa gillar verkligen musik, och det dröjer inte länge förrän det rycker i hennes ben och hon ska dansa! Det har vi ju för övrigt märkt ett antal gånger under denna lägerveckan... För ljudvolymens skull övertalade vi henne till slut att ha på sina cerise peltor-kåpor. Mitt på dansgolvet stod sedan Lowa omgiven av sjungande och dansande människor, och hon dansade med alla och gjorde "high five". Party-prinsessan höll igång till en stund efter midnatt, sedan slocknade hon i sulkyn, fortfarande med sina hörselkåpor på. Mammi och Pappi kunde naturligtvis inte hålla sig från mikrofonerna, och sånginsatser av lite varierande kvalitet blev det! Vid tvåtiden gick vi hemåt, det var ju trots allt hemfärd och en del som skulle packas nästkommande morgon...


Söndagsmorgonen startade tidigt, i alla fall med mina mått mätt, jag som sovit till minst klockan 9 varje dag. Vi packade ner så mycket vi hann i husvagnen innan vi gick ner till frukosten som denna dag var öppen för alla, även oss som inte bokat "frukostpaketet". Sedan blev det tältrivning och ytterligare packning innan de allmänna utrymmena fick sin städning. Strax före klockan 11 startade vi hemresan med vårt ekipage. Lowa sov ganska stor del av resan, och i Jönköping kände vi att det var dags för en sen lunch. Efter en del halvfabrikat och hamburgare på Max tidigare i veckan satt det fint med fläskytterfilé med pommes och bearnaisesås på IKEA! Mätta och nöjda startade vi den sista etappen på de återstående 13 milen mot Mariestad. När vi kom hem skulle alla prylar ur bil och husvagn, och den senare skulle även städas för att lämnas tillbaka. Lowa lämpades av hos mormor och morfar som gärna tog hand om henne så vår städning skulle bli lite effektivare. Dock hann vi med lite mat igen innan resan till husvagnsparkeringen i Skövde, och den här gången blev det faktiskt "hämtmat". Strax efter klockan 22 var äntligen hela familjen samlad igen och det blev ingen sen kväll innan alla somnade i sina, mot husvagnens bäddar jämfört, enorma sängar... Lowa tog t.o.m. vällingflaskan och gick själv in och lade sig i sitt rum och sov inom en kvart.


Måndagen tog vi i sakta tempo. Vi tog en promenad i skogen och plockade en del kantareller som dels användes i kvällens köttgryta, och delar av dem sparades till tisdagskvällens paj!


Tisdagen startade med en god frukost. Efter sångstund på Bäcken med tillhörande gungande för Lowa blev det en liten shoppingtur. Rep inhandlades för att fixa gungan i stora körsbärsträdet på framsidan i trädgården. Tilltaget uppskattades verkligen av junioren, och hade inte Mammi sagt ifrån att det behövdes göras annat också, t.ex. bada efter en campingvecka, så hade de säkert gungat där ute ännu...


Nu blir det "vanlig" semester för Blogg-pappa, och vi får se hur frekvent mitt skrivande blir framöver... Kanske kommer jag tillbaka fortare än ni kan ana ;-) Tack och hej!

1 kommentar:

  1. BÄSTA, bästa partyprinsessan Lowa , med FINASTE "musse-pigg-öron" :-) För att inte tala om er FIIINA sång...... Ni e bara helt underbara HELA familjen!

    SvaraRadera